FOTOWEDSTRIJD DE OOSTENDSE HAARD “TOON ONS JOUW GROENE VINGERS”

De Oostendse Haard reikt prijzen uit aan drie winnaars van haar fotowedstrijd

Persbericht, dinsdag 16 augustus 2022

 

De Oostendse Haard organiseerde voor de tweede maal een fotowedstrijd onder haar huurders. Bewoners konden foto’s insturen van hun onderhouden tuin, kleurrijk balkon of plantenhoekje in de woning. Uit alle inzendingen werd in elke categorie één winnaar gekozen. Elke winnaar kreeg een bloemencadeaubon van 50 euro om bij een lokale handelaar te shoppen. De Oostendse Haard mocht 3 winnaars gelukkig maken.

 

‘Het onderhoud van de woning en de tuin is een plicht van de huurders. We zijn soms zo gefocust op het aansporen van huurders om de hagen te scheren of terras te onderhouden, dat we de huurders die wel alles tot in de puntjes verzorgen, zouden vergeten. Met deze fotowedstrijd proberen we deze huurders te bereiken.’, vertelt directeur Vanessa Vens.  

 

  • In de categorie tuin won Alain Van Oosterwyck uit de Vogelwijk
  • In de categorie terras won Nicole Willaert uit het Westerkwartier
  • In de categorie plantenhoek won Martine Janssens uit de Nieuwe Stad

 

Voorzitter Quinten Goekint en directeur Vanessa Vens overhandigden de prijzen persoonlijk en sprokkelden volgende reacties bij de huurders:

 

“Als vrijwilliger in de wijk onderhoud ik de tuin van het buurthuisje in de Patrijsstraat. In de voortuin plantten we ook kleurrijke bloemen. Het leek me wel fijn om zo met de buurt mee te doen aan de fotowedstrijd. Sowieso kopen we met deze prijs nieuwe bloemen en planten voor het buurthuisje. Zo kan heel de wijk meegenieten!”, Alain Van Oosterwyck uit de Vogelwijk.  

 

“Wat een verrassing toen De Oostendse Haard belde dat ik gewonnen had. We dachten dat iemand anders uit het gebouw de prijs kreeg, maar dat bleek een foto van vorig jaar te zijn! Wat een eer. Ik woon hier nog maar pas, maar ben hier zo gelukkig … en dat zie je ook aan mijn terras.”, Nicole Willaert uit het Westerkwartier.

 

“Ik geniet enorm van planten! Hoe meer hoe liever, dus met deze prijs komen er zeker nog wat bij (lacht). Al dat groen brengt extra gezelligheid in huis en ik hou ervan om ze dagelijks te verzorgen. Fijn dat De Oostendse Haard zo een positieve boodschap willen brengen aan de bewoners.”, Martine Janssens uit de Nieuwe Stad.

 

‘Wie een private tuin of een terras heeft bij ons moet die uiteraard ook onderhouden. We zien er ook op toe dat elk zijn verantwoordelijkheid daarin neemt. Het is belangrijk: zowel voor de huurder als voor de buurt om van te genieten. Deze fotowedstrijd kon hopelijk iedereen motiveren om in de tuin aan de slag te gaan of het terras een extra poetsbeurt te geven.’, besluit voorzitter Quinten Goekint.

 

De winnaars van de Fotowedstrijd editie 2022

Winnares Nicole Willaert op haar terras

TERRAS - Nicole Willaert (Westerkwartier) 

Winnaar Alain Van Oosterwyck bij de tuin van het buurthuis

TUIN - Alain Van Oosterwyck (Vogelwijk)

Winnares Martine Janssens in de categorie Plantenhoek

PLANTENHOEK - Martine Janssens (Nieuwe Stad)


 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FOTOWEDSTRIJD "Toon ons jouw groene vingers" - EDITIE 2022

Deze wedstrijd is afgesloten op 21 juni 2022. De winnaars worden persoonlijk gecontacteerd in juli 2022. De prijzen worden in de maand augustus 2022 overhandigd. 

 

Deze wedstrijd loopt van maandag 21 maart 2021 tot en met dinsdag 21 juni 2021 om 16.00 uur. Op vrijdag 01 juli 2022 kiest een digitale onschuldige hand de winnaars. Per categorie (tuin / terras / plantenhoek of bloemenpracht in de woning) worden telkens maximum 2 winnaars gekozen, waarvan 1 winnaar in Oostende en 1 winnaar in Bredene. In totaal verdelen we maximaal 6 waardebonnen. Uiterlijk 7 dagen daarna worden de winnaars persoonlijk verwittigd. Wie deelneemt aan deze wedstrijd, erkent ook automatisch het wedstrijdreglement. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FOTOWEDSTRIJD DE OOSTENDSE HAARD "TOON ONS JOUW GROENE VINGERS" - EDITIE 2021

De Oostendse Haard overhandigt een bloemencadeaubon aan de zeven winnaars van haar fotowedstrijd! 

Persbericht, dinsdag 10 augustus 2021

 

De Oostendse Haard organiseerde een fotowedstrijd onder haar huurders om hen te motiveren om in de tuin te werken, het balkon op te fleuren of bloemen in huis te halen. In elke categorie werden de winnaars telkens door een onschuldige, digitale hand getrokken. Elke winnaar kreeg een bloemencadeaubon van 50 euro om bij een lokale handelaar te shoppen. In totaal mocht De Oostendse Haard 7 winnaars gelukkig maken. In de categorie “plantenhoek” was er slechts 1 winnaar.  

 

‘We hebben heel wat huurders bij ons die hun tuin of terras tot in de puntjes verzorgen. Dat mag best gezien worden, vinden wij. Ongetwijfeld schuilen er in onze woningen ook prachtige plantenhoekjes. Door deze fotowedstrijd hebben onze huurders hun groene vingers kunnen tonen.’, vertelt directeur Vanessa Vens.   

 

  • In de categorie tuin wonnen Rudy Brissinck (Westerkwartier), Irene Benetello (Vogelwijk) en Dany Neirynck (Sint-Jan). 
  • In de categorie terras wonnen Sabine Ryckewaert (Nieuwe Stad), Nathalie Lanoye (Westerkwartier) en Martine Janssens (Nieuwe Stad). 
  • In de categorie plantenhoek won Palmire Declerck (Westerkwartier).  

 

Voorzitter Quinten Goekint en directeur Vanessa Vens overhandigden de prijzen persoonlijk en sprokkelden volgende reacties bij enkele huurders:  

 

  • “Ik ben zo oprecht blij met deze prijs! Mijn terras is een bonte verzameling van bloemen en bloempotten, groot en klein. Ik stuurde een foto in voor de fun en had nooit gedacht dat ik zou winnen. Maar kijk, ik ben eens bij de gelukkigen. Met deze prijs kan ik mijn bloempotten- en plantencollectie terug wat aanvullen. Heel fijn!”, Nathalie Lanoye uit De Boeg.  

 

  • “Toen ik hier kwam wonen, heb ik heel wat uren in mijn tuintje gewerkt. Een echte metamorfose heeft het ondergaan. Ik ben enorm fier op mijn gezellige stadstuin, mijn permanent openluchtmuseum. Hier neem ik elke dag mijn tien minuten vakantie. Wat een eer dat ik deze prijs mag winnen.”, Dany Neirynck uit de Gerststraat.  

 

  • “Even hebben we hier met enkele bewoners een poging tot tuinieren ondernomen. Maar ondertussen wil de rug niet meer zo goed mee en zijn we er mee gestopt. Mijn woning staat wel nog steeds vol met planten. Voor mijn deelname aan de wedstrijd heb ik ze allemaal bijeengezet, want anders kreeg ik ze onmogelijk op de foto. Maar er kan nog altijd eentje bij (lacht).”, Palmire Declerck uit de Nieuwpoortsesteenweg.  

 

‘Wie een private tuin of een terras heeft bij ons moet die uiteraard ook onderhouden. We zien er ook op toe dat elk zijn verantwoordelijkheid daarin neemt. Het is belangrijk: zowel voor de huurder als voor de buurt om van te genieten. Deze fotowedstrijd kon hopelijk iedereen motiveren om in de tuin aan de slag te gaan of het terras een extra poetsbeurt te geven.’, besluit voorzitter Quinten Goekint.  

 

De winnaars van de fotowedstrijd editie 2021

Winnaar Rudy Brissinck in zijn tuin (Westerkwartier)

Rudy Brissinck (Westerkwartier)

Winnares Irene Benetello in haar tuin (Vogelwijk)

Irene Benetello (Vogelwijk) 

Winnares Dany Neirynck in haar tuin (Sint-Jan)

Dany Neirynck (Sint-Jan)

Winnares Nathalie Lanoye op haar terras (Westerkwartier)

Nathalie Lanoye (De Boeg - Westerkwartier)

Winnares Martine Janssens op haar terras (Nieuwe Stad)

 

Martine Janssens (Nieuwe Stad) 

Het terras van winnares Sabine Ryckewaert (Nieuwe Stad)

Sabine Ryckewaert (Nieuwe Stad)

Winnares Palmire Declerck bij haar planten (Westerkwartier)

Palmire Declerck (Westerkwartier)

   

 

FOTOWEDSTRIJD DE OOSTENDSE HAARD: NOG TOT 21 JUNI 2021, 16.00 UUR 

De Oostendse Haard lanceert een fotowedstrijd voor haar huurders onder het motto “Toon ons jouw groene vingers”! 

Persbericht, woensdag 14 april 2021

 

Nu de lente er is, wil De Oostendse Haard haar huurders op een leuke, positieve manier motiveren om in de tuin te werken, het balkon op te fleuren of bloemen in huis te halen. Met een fotowedstrijd op www.oostendsehaard.be spoort de sociale huisvestingsmaatschappij haar huurders aan om de “groene vingers” te tonen. Deelnemen kan nog tot 21 juni 2021, 16 uur in drie categoriëen: ‘Tuin’, ‘Terras’, ‘Plantenhoek in de woning’. In elke categorie worden eind juni telkens 3 winnaars door een onschuldige, digitale hand getrokken. Alle deelnemende huurders van De Oostendse Haard maken zo kans op een waardebon voor bloemen en planten.    

 

Een verzorgde tuin is zoveel leuker: voor de bewoner, maar ook voor de buurt. Ook een terras of balkon mag bij De Oostendse Haard aangekleed worden met een tuinsetje en wat planten. Omwille van de veiligheid en om beschadigingen te voorkomen, mag er niets aan of over de leuningen of het traliewerk van de terrassen gehangen worden.  

 

‘We hebben heel wat huurders bij ons die hun tuin of terras tot in de puntjes verzorgen. Dat mag best gezien worden, vinden wij. Ongetwijfeld schuilen er in onze woningen ook prachtige plantenhoekjes of kleurrijke bloemenpracht. Daarom lanceren wij deze wedstrijd, om de groene vingers van onze huurders te zien.’, vertelt directeur Vanessa Vens.   

 

De fotowedstrijd moet elke huurder van De Oostendse Haard ook motiveren: ‘Wie een private tuin of een terras heeft bij ons moet die uiteraard ook onderhouden. We zien er ook op toe dat elk zijn verantwoordelijkheid daarin neemt. Het is belangrijk: zowel voor de huurder als voor de buurt om van te genieten. Deze fotowedstrijd kan hopelijk iedereen motiveren om in de tuin aan de slag te gaan of het terras een extra poetsbeurt te geven.’, aldus voorzitter Quinten Goekint.    

 

De Oostendse Haard buste bij al haar bewoners een folder met een oproep voor deze wedstrijd en heel wat tips en tricks voor het tuin- en terrasonderhoud. Ook de details over het wegbrengen van (tuin)afval en de helpende hand voor de minder mobiele buur worden vermeld in deze huurdersbrief. De sociale huisvestingsmaatschappij vraagt daarbij nog extra aandacht voor de beplanting in de gemeenschappelijke groenzones:   

 

‘Wandelen, lopen, fietsen, rijden of spelen in de beplanting en struiken kan absoluut niet. Samen met onze partners wordt enorm veel aandacht besteed aan het gemeenschappelijk groenonderhoud. Iedereen doet zijn uiterste best om alles tip-top en zwerfvuilvrij te houden. Waar nodig wordt ook bekeken of er extra bescherming voor de beplanting nodig is. We vinden het enorm fijn dat onze huurders mee waken over deze groenzones. Zo houden we samen het gedeeld groen in onze buurten in topvorm.’, besluiten voorzitter Quinten Goekint en directeur Vanessa Vens. 

 

Meer info, het wedstrijdreglement en de deelnemingsvoorwaarden op www.oostendsehaard.be 

------------